Ananas in caramel de portocale

de LauraA in Dulciuri, 4 Mai 2011 | 4542 vizualizari

 

Nu ma impac eu foarte bine cu ananasul, desi il ador, pentru ca este un fruct acid si imi creeaza ceva probleme daca il mananc crud, dar copt la cuptor intr-un caramel divin de portocale, m-a uns pe suflet.

Noi l-am servit cu iaurt simplu dar merge perfect cu un iaurt de vanilie sau o crema usoara de vanilie sau lapte.

 

INGREDIENTE

  • 1 ananas copt bine
  • 150 gr zahar brun
  • 3 portocale mari ( doar sucul)
  • 50 gr unt
  • 1 bastonas de vanilie
  • 1 pahar mic brandy
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ananas in caramel de portocale:

Curatam ananasul care trebuie sa fie foarte bine copt. Ca sa-l curatam mai usor, dupa ce ii taiem ciuful, il asezam in picioare si ii curatam coaja de sus in jos.  Dupa ce l-am curatat,  il tavalim bine bine prin zaharul brun,

si il asezam intr-o forma impreuna cu sucul celor 3 portocale, zaharul ramas, brandy,  un bat de vanilie despicat pe lungime si untul taiat in feliute subtiri,

Bagam ananasul in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 1h–1h30 minute.

In tot acest timp, il intoarcem pe toate partile iar daca scade caramelul  mai adaugam putina apa fierbinte sau suc de portocale.

Dupa ce ananasul se inmoaie si se rumeneste frumos iar caramaelul devine dens, il scoatem din cuptor si il lasam sa se racoreasca vreo 5-10 minute.

Il taiem in feliute subtiri si il servim alaturi de iaurt, crema de vanilie sau lapte, sau langa niste deliciosi muffinsi de ciocolata,

Este un desert rafinat si parfumat, potrivit meselor de sarbatoare si nu numai.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ananas in caramel de portocale" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

La Ancuta 1

04.05.2011, 18:54

adry88 1

05.05.2011, 11:38

LauraA 1

18.05.2011, 12:56

Pupicei fetele mele dragi si ma bucur tare mult ca va place reteta!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Romana